Nuorten maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet

Suomalaisten nuorten talous- ja laskelmointitaidot ovat selvästi huonossa jamassa, sillä 2012 vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli taas ennätysmäärä luottotietomenetyksiä alle 30-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa. Jotain positiivistakin sentään on, sillä yli 30-vuotiaiden keskuudessa lukemat olivat laskussa.

Pelkästään tammi-huhtikuun aikana maksuhäiriömerkintöjä kerättiin yhteensä 32 400. Suurin osa nuorten maksuhäiriöistä kertyy rästiin jääneistä vuokrista, pikavipeistä, kulutusluotoista, verkon kautta tehdyistä ostoksista ja muista laskuista.

Yhä useampi nuori joutuu selvittelemään talousasioitaan velkajärjestelyllä ja Asiakastiedon mukaan velkajärjestylyyn joutuneiden määrä on kasvanut 2012 alkuvuodesta jopa kolmanneksella.

-Kauppalehti 05/2012-

Myös kokonaisuudessaan Suomalaisten maksuhäiriöt ovat selvässä kasvussa. Tästä uutisoi Yle viime vuoden lopulla ja kertoikin että velkaantuneiden määrä ylittää jo edellisen laman lukemat eikä helpotusta ole näkyvissä lähiaikoina. Koko jutun voit lukea tästä. Velkaantuminen ei olekkaan enää vain nuorten ja pienituloisten ongelma vaan kasvu on huomattavaa myös paremmin tienaavissa kotitalouksissa.

 

Artikkelia päivitetty 24. Maaliskuuta 2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *